Seeni Sambol සීනී සම්බෝල
මුලින්ම බී ළූණු හීනියට කපා ගන්න.
තෙල් ටිකක් ලිපේ තියලා හොඳට රත් වුනාම ඒකට සිහින්ව කපා ගත් රම්පෙ, කරපින්චා, කරදමුංගු, කරාබුනැටි, කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්, කෑලි මිරිස්, ගම්මිරිස් කුඩු,උම්බලකඩ දමා බැදෙන්න හරින්න.
ඊට පස්සෙ කපා ගත් ළූණු ටික අතින් පොඩ්ඩක් පොඩි කරලා එකතු කරන්න, රස අනුව ළූණු එක්කරන්න.
බී ළූණු ටික හොඳින් මැල වුනාම දිය කර ගත් සියඹලා ටිකක් එකතු කරන්න.
හොඳටම ළූණු ටික මැල වුනාට පස්සෙ රස අනුව සීනි එකතු කරගෙන හොදින් තෙම්පරාදු කරගන්න.
පාන් එක්ක සීනී සම්බෝල බන් වලට නියමයි .